Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

“Λιφτινγκ” στον τοίχο με σοβάτισμα


Οι τοίχοι, που χρειάζονται μερική ανακαίνιση, είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να περαστούν με ένα καλυπτικό στρώμα σοβά. Εμείς θα σας δείξουμε τα μυστικά της επιτυχίας.

“Λιφτινγκ” στον τοίχο με σοβάτισμα
Όποιος ακούει τη λέξη σοβάτισμα, σκέφτεται αυτόματα τις οικοδομές και τη βαριά δουλειά, μόνο για επαγγελματίες.

Τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι, καθώς υπάρχουν στην αγορά διακοσμητικά επιχρίσματα, που μπορούν να εφαρμοστούν στον τοίχο και από ερασιτέχνες μάστορες, που έχουν κάποιες γνώσεις και αγαπούν τις ιδιοκατασκευές. Λίγο πιο δύσκολος στην εφαρμογή είναι ο στόκος, ο οποίος ναι μεν απλώνεται στον τοίχο σε στρώμα μόνο 5 χλσ. περίπου, αλλά η διαδικασία λείανσης ενός ολόκληρου τοίχου απαιτεί χρόνο, δεξιοτεχνία και κάποια εμπειρία.

Ως αντάλλαγμα όμως για αυτήν τη διαδικασία, το σοβάτισμα του τοίχου ανταμείβει με σχεδόν μηδενική προεργασία. Οι γρατζουνιές, οι ρωγμές και οι τρύπες δεν αποτελούν πρόβλημα, γιατί μπορείτε απλά να περάσετε από πάνω το στρώμα του σοβά. Αν οι τρύπες είναι αρκετά μεγάλες, κλείστε τις πριν το σοβάτισμα πρόχειρα με λίγο στόκο. Προσοχή όμως: Όλα τα υποστρώματα χρειάζονται πρώτα ένα πέρασμα με βάση. Τα εργαλεία που απαιτούνται δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και από αυτά, που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Θα χρειαστείτε μυστρί, σπάτουλα λείανσης, δράπανο, τριβίδι, αναδευτήρα και ένα δοχείο, όπου θα φτιάξετε το σοβά.
Συμβουλές για εύκολο σοβάτισμα

Με μερικά απλά τρικ, το σοβάτισμα γίνεται ευκολότερο και από παιχνίδι.
1. Φτιάξτε μόνο τόσο σοβά, όσο θα χρειαστείτε για δύο ώρες. Αυτό αντιστοιχεί περίπου σε μισό κουβά.
2. Πιέστε το τριβίδι, ώστε να κυρτώσει η μία άκρη του, όπως στην εικόνα. Αυτό θα σας διευκολύνει πολύ στο άπλωμα του σοβά στον τοίχο.
3. Αν το άπλωμα του σοβά γίνεται παρόλα αυτά με δυσκολία, επιχειρήστε το με μια μικρή σπάτουλα. Χρησιμοποιήστε το τριβίδι σαν παλέτα για το σοβά.
4. Καλό θα ήταν να περάσετε το σοβά, αφού θα έχει πήξει πρώτα, με δύο έως 3 στρώματα προστατευτικού προϊόντος ταπετσαρίας, για να αποκτήσει η επιφάνειά σας λάμψη και αντοχή στο χρόνο.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Χρώμα και Διάθεση


Αναμφίβολα τα χρώματα που μας περιβάλλουν ασκούν σημαντική επίδραση στις ψυχοκινητικές και διανοητικές μας λειτουργίες.
Κόκκινο: αυξάνει την πίεση του αίματος, τους χτύπους της καρδιάς και προκαλεί έντονα συναισθήματα πάθους και ερωτισμού. Ανοίγει την όρεξη... ΄Aριστη επιλογή για εστιατόρια και τραπεζαρίες.
Πορτοκαλί: δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο, φιλική και φιλόξενη. Δοκιμάστε το σε καθιστικά δωμάτια.
Κίτρινο: έχει τη δύναμη να συγκεντρώνει το βλέμμα και προκαλεί χαρούμενα συναισθήματα. Το πολύ έντονο κίτρινο προκαλεί ανησυχία σε βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους.
Πράσινο: το χρώμα της ανάπαυσης. Ανοιχτές αποχρώσεις του είναι ιδανικές για υπνοδωμάτια αλλά και καθιστικά. Πιό έντονες αποχρώσεις για μπάνια και κουζίνες. Πολύ συνηθισμένο σε νοσοκομεία, σχολεία και χώρους εργασίας.
Μπλε: χαλαρώνει, ηρεμεί και νανουρίζει. Ιδανικό για υπνοδωμάτια. Μειώνει την όρεξη. Πολύ καλή ιδέα για την τραπεζαρία σας ... αν είστε σε δίαιτα.
Μωβ: χρώμα που αποσπά την προσοχή των παιδιών. Δεν αρέσει πολύ, αντίθετα με τις αποχρώσεις του ροζ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους χώρους, παιδικά δωμάτια, χώρους παιχνιδιού ακόμη και τραπεζαρίες.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα χρωματα

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ / ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ & Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει την διάθεσή μας, αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας που πηγάζει από το βαθύτερο κομμάτι του εαυτού μας και διαμορφώνει ανάλογα την ποιότητα της ζωής μας? Γνωρίζετε ότι το κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα? Αν δεν το γνωρίζετε... ανακαλύψτε μέσα από τον «μαγικό» κόσμο των χρωμάτων, (που μας φορτίζει με ενέργεια και μας βοηθά να ανακτήσουμε την ισορροπία και την ψυχική μας γαλήνη) την κρυφή ψυχολογική ερμηνεία και τον συμβολισμό του κάθε χρώματος.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ράφια έξυπνα και πρακτικά-www.mastoremata.gr


Αντί να ακολουθείτε τις ίδιες περίπου στερεότυπες λύσεις, δείτε το θέμα των ραφιών πιο δημιουργικά επιλέγοντας κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις. Πραγματοποιούνται χωρίς δυσκολίες κατασκευής και με ελάχιστα έξοδα.